Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Καμία δίωξη στον κομμουνιστή Α. Βουτσίνο

Καταδικάζουμε την προκλητική και αναίτια σύλληψη του συνδικαλιστική φοιτητή Αντώνη Βουτσίνου. Ο αγωνιστής, γνωστός για τη δράση του στο φοιτητικό κίνημα, βρισκόταν στις κινητοποιήσεις της Κυριακής 12/2 υλοποιώντας αγωνιστικές συλλογικές αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου και συνελήφθη κατά το όργιο βίας και τρομοκρατίας που επέβαλλαν στο κέντρο της Αθήνας οι δυνάμεις καταστολής. Ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρος εξ αρχής. Ήθελαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση των εκατοντάδων χιλιάδων που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων, ήθελαν να καταστείλουν τη μαχητικότητα και το μήνυμα ανυπακοής που έδωσε ο λαός ενάντια στο μαύρο μέτωπο εξουσίας και την πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.

Για αυτό και επιτέθηκαν βίαια σε μαζικά μπλοκ συλλογικοτήτων, συνδικαλιστικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων, στα οποία βρισκόταν και ο Αντώνης Βουτσίνος. Η προσπάθεια τους είναι να επιτεθούν στους αγωνιζόμενους, να τρομοκρατήσουν το λαό, να απαγορεύσουν το δικαίωμα στη διαδήλωση, για να περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Όμως το λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται. Η σύλληψη του αγωνιστή είναι επίθεση ενάντια σε όλους μας και θα σταθούμε αποφασιστικά δίπλα του. 

Αμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών του κομμουνιστή Αντώνη Βουτσίνου.
Απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων αγωνιστών.
Όχι στην κρατική τρομοκρατία και τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
Παραίτηση του υπουργού Παπουτσή και ανατροπή του μαύρου κυβερνητικού μετώπου.

Αγώνας διαρκείας για την ανατροπή-Όλοι στους δρόμους!

1 σχόλιο: